Tävla med modellflyg är som att gambla roulette

Jag har verkligen blivit uppslukad av det här med modellflyg. Det är så roligt och är den hobby jag så länge längtat efter att ha. Visst har jag letat och testat en massa olika saker, men jag har aldrig hittat rätt. Inte förrän nu. Det låter fånigt, men det känns som att ha hittat hem, äntligen.

Att tävla i modellflyg

Förutom att det är trevligt att hålla på och fixa med sina plan och få dem att bli så bra som möjligt är det väldigt givande att träffa andra som är intresserade av samma sak. Dessutom går det att tävla i modellflyg. Det är något jag precis har testat och det var både roligare och svårare än jag trodde.

Kortfattat kan man säga att det finns olika klasser som bygger på vad det är för plan man tävlar med. Det finns fem olika huvudkategorier som sen är indelade i mindre grupper. De stora kategorierna är: friflygklasser, linflygklasser, radiokontrollerade klasser, skalaflygklasser och elmotordrivna radiokontrollstyrda klasser. Jag valde att tävla med mitt favoritplan och hamnade därför i en av skalaflygklasserna.

Som gambling

Av allt jag testat tidigare liknade tävlandet mest att spela på roulette. Väldigt mycket byggde på tur och litegrann gick att styra med skicklighet. Min skicklighet med planen är begränsad, och jag är faktiskt bättre på roulette. En hel del om det spelandet har jag lärt mig via att spela gratis och hitta bra information och tips online.

Om modellflyg, olika plan och att tävla får jag fortsätta att lära mig. Jag googlar ofta och läser så mycket jag hinner. Det känns ändå som att de mest värdefulla tipsen kommer från andra som tävlar med plan som liknar mina – när de nu vill dela med sig. När de inte vill förstår jag det. Vem vill lära upp en konkurrent?